Рішення сесії №4 «Про бюджет Дубовецької сільської територіальної громади на 2021 рік (09547000000)код бюджету»

  • 222
Скликання: восьмого скликання
Сесія / комісія: Друга сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 18.12.2020
Номер документу: 4
Назва документу: Про бюджет Дубовецької сільської територіальної громади на 2021 рік (09547000000)код бюджету
Прикріплені файли:
  1. додаток 1 (0.06 МБ)
  2. додаток 2 (0.03 МБ)
  3. додаток 3 (0.04 МБ)
  4. додаток 4 (0.04 МБ)
  5. додаток 5 (0.07 МБ)
  6. додаток 6 (0.04 МБ)
  7. додаток 7 (0.04 МБ)

 

УКРАЇНА

 

Дубовецька сільська рада

Івано-Франківської області

друга сесія сільської ради

восьмого скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

18 грудня  2020 року                                                                       

 

Про бюджет Дубовецької сільської

       територіальної громади

на 2021 рік

(09547000000)

  код бюджету

 

 

Відповідно до Конституції України, керуючись пунктом 23  частини І статті 26,  статтями  59, 61  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями  75, 76, 77 Бюджетного кодексу України, проєктом Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2021 рік:

– доходи  бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади  в сумі 66 255 500 гривень, у тому числі доходи загального фонду  бюджету – 65 590 700 гривень та доходи спеціального фонду  бюджету – 664 800  гривень, згідно з додатком 1 до цього рішення;

– видатки бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади  в сумі 66 255 500 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 65 575 500 гривень, видатки спеціального фонду бюджету – 680 000  гривень згідно з додатками 2,3 до цього рішення;

– профіцит загального фонду сільського бюджету в сумі 15 200 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

– дефіцит спеціального фонду сільського бюджету в сумі 15 200 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

— оборотний залишок бюджетних коштів Дубовецької  сільської територіальної  громади  в розмірі  10 000 гривень, що становить 0,01 відсотка видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом;

обсяг резервного фонду бюджету Дубовецької  сільської територіальної  громади в сумі  100 000 гривень, що становить 0,15 відсотків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади  на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 2,3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Надати право Дубовецькій сільській раді територіальної громади, в особі фінансового відділу, за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань фінансів, бюджету та інвестицій та міжнародного співробітництва у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків бюджету: за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій з подальшим затвердженням на сесії сільської ради територіальної громади; за обґрунтованим зверненням головних розпорядників коштів сільського бюджету перерозподіл видатків за бюджетними призначеннями у розрізі функціональної і економічної класифікації видатків загального та спеціального фонду бюджету, програм, що фінансуються з сільського бюджету, без зміни загального обсягу бюджетних призначень.

4. Затвердити на 2021 рік розподіл коштів  бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити у складі видатків сільського бюджету кошти на реалізацію місцевих  програм на загальну суму 5 535 100 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.

6. Установити, що  джерелами формування загального фонду бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади  на 2021 рік є доходи  визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та  трансферти, визначені статтями  97,101, 1032,  1036 (крім субвенцій, визначених статтею 69¹ та частиною першою статті 71   Бюджетного кодексу України).

Установити, що частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань (засновником яких є Дубовецька сільська рада), що вилучається до бюджету, зараховується до бюджету сільської територіальної громади в розмірі 15 відсотків за результатами фінансово-господарської діяльності у 2020 році та з наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2021 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади на 2021 рік:

1)  у частині доходів є надходження, визначені статтею 69¹ та статтею 71 Бюджетного кодексу України ;

2) у частині фінансування  є кошти, які передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду бюджету) , визначені  пунктом 10  частини 1  статті  71  Бюджетного кодексу України;

8. Установити, що у 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету Дубовецької сільської територіальної громади згідно з статтею 69 -1 Бюджетного кодексу України, спрямовується на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 70 Бюджетного кодексу України, а кошти отримані до спеціального фонду згідно з підпунктом 2 пункту 7 цього рішення, спрямовуються на капітальні видатки бюджету розвитку.

9. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України перелік захищених видатків загального фонду бюджету Дубовецької  сільської територіальної громади  на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам;

заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду сільського бюджету.

10. Згідно з пунктом 8 статті 16 Бюджетного кодексу України надати дозвіл начальнику фінансового відділу Дубовецької сільської ради     в межах поточного бюджетного періоду за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань фінансів, бюджету та інвестицій та міжнародного співробітництва (Б.Гудзак) здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозити відповідно до порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України, з подальшим їх поверненням до кінця бюджетного періоду.

11. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому відділу Дубовецької  сільської ради   отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

12. Головним розпорядникам коштів сільського бюджету на виконання норм Бюджетного кодексу України забезпечити:

1)  затвердження паспортів бюджетних програм протягом  45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2)  ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, здійснювати управління  бюджетними коштами у межах встановлених  бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм,  координувати роботу розпорядників бюджетних кошів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3)  доступність інформації  про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

  здійснити публічне представлення та публікацію інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими  Міністерством фінансів України до 15  березня 2021 року;

 оприлюднити,  шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах,  паспорти бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів.

  4) в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством  України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну, теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

13. Установити що перерозподіл бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів у процесі виконання сільського бюджету здійснюється з дотриманням вимог статті 23 Бюджетного кодексу України.

14. Затвердити перелік розпорядників субвенції — проектів-переможців обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування згідно з додатком 7 до цього рішення.

15. Надати право фінансовому відділу Дубовецької  сільської ради   за погодженням постійної комісії сільської ради з питань фінансів, бюджету та інвестицій та міжнародного співробітництва (Б.Гудзак) при внесенні змін та доповнень до класифікації доходів, відомчої та типової програмної класифікації видатків та кредитування приводити у відповідність до неї доходи, видатки, фінансування та кредитування сільського бюджету з подальшим затвердженням на сесії сільської ради.

16. Встановити, що розподіл вільних залишків коштів загального фонду сільського бюджету здійснюється фінансовим відділом за погодженням із постійною комісією сільської ради з питань фінансів, бюджету та інвестицій та міжнародного співробітництва (Б.Гудзак) з подальшим затвердженням на сесії сільської ради.

17.  Рішення  набирає  чинності з 1 січня 2021 року.

18. Додатки 1-7  до цього рішення є його невід’ємною частиною.

19. Дубовецькій сільській раді  (П. Андрусяк)  забезпечити оприлюднення  цього рішення відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного   кодексу  України, а саме  в десятиденний термін  з дня його прийняття.

20. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою і постійною комісією сільської ради з питань фінансів, бюджету та інвестицій та міжнародного співробітництва (Б.Гудзак).

 

 

Дубовецький сільський голова                                            П.В.Андрусяк