03-04 липня 2021 року на території Дубовецької територіальної громади в с. Маріямпіль відбулася Проща родин до Маріямпільської Чудотворної ікони Божої Матері.

  • 1117

     03-04 липня 2021 року  на території Дубовецької територіальної громади в с. Маріямпіль відбулася Проща родин до Маріямпільської Чудотворної ікони Божої Матері. Протягом двох днів для прочан та гостей містечка Марії проводилися різні духовні програми:

фестиваль Марійської духовної пісні,  мистецька програма о. Вітольда Левицького, співана вервиця, похід із свічками, ватра та пригощання «Шопенею»

 

     Недільний день розпочався з освячення води. Відбулася зустріч Митрополита Володимира Війтишина, який разом з священнослужителями громади відслужили Архиєрейську Святу Літургію та провів чин благословення прочан, ікон та придбаних речей під час Родинної Прощі. 

До с. Маріямпіль на Прощу Родин прибуло близько 2000 тис людей. З них прочан, які йшли пішою ходою, враховуючи дітей,   зареєстровано 522 особи. «Собор Марій» зібрав 118 дівчат та жінок, які носять ім'я Марія. 

Завершилася Проща до Чудотворної Маріямпільської ікони походом великої вервиці на Замкову гору та пригощанням всіх прочан традиційною «Шопенею».

     

     За підтримку в організаційній роботі Дубовецька сільська рада висловлює подяку партнерам ПАТ «Івано-Франківсьцемент» та  компанії ТЗОВ "ҐУДВЕЛЛІ Україна», які неодноразово допомагають у проведенні заходів, які відбуваються в Дубовецькій ТГ.