Світлана Онищук: Звертаюся до кожного жителя Прикарпаття бути відповідальним та вакцинуватися від CОVID-19

  • 879

Фото без опису

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІНФОРМУЄ!

Про стан вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби в області сьогодні йшлося під час щотижневої наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області, а також представниками територіальних підрозділів центральних органів влади.

Зазначалося, що за останні тижні на Івано-Франківщині суттєво збільшується кількість нових випадків захворювання на CОVID-19. Найбільший ріст захворюваності спостерігається у Івано-Франківському та Косівському районах. Так, за останній тиждень виявлено 245 випадків коронавірусу. Загалом від початку пандемії на Прикарпатті підтверджено 87260 випадків хвороби.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Дзьомбака, на сьогодні єдиним способом розірвати ланцюг захворюваності є вакцинація. Задля її проведення в області організовано роботу 33 мобільних бригад і 121 пункту щеплення. Також діють 8 центрів масової вакцинації. «Упродовж останнього тижня в області проведено 17224 щеплення, – розповів Володимир Дзьомбак. – На сьогодні вже вакциновано 173 тисячі прикарпатців».

Фото без опису

Фото без опису

Як наголосила голова облдержадміністрації, сьогодні на часі є вакцинація працівників освітньої галузі. Адже невдовзі завершаться літні канікули і тисячі школярів повернуться до навчальних закладів. Щоб зменшити ризики спалаху корнавірусу, забезпечити належний освітній процес, наразі необхідно зосередити увагу на вакцинації педагогічних працівників.

«Статистика свідчить, що пандемія коронавірусу на Прикарпатті не вщухає. І єдиним способом її побороти є вакцинація, – зауважила Світлана Онищук. – За показниками рівня госпіталізації хворих на CОVID-19 наша область наближається до «жовтої» зони. Якщо ми перевищимо їх, то надалі знову буде змушені запроваджувати протиепідемчні заходи, які призводять до обмеження роботи закладів громадського харчування, підприємств та установ області, переведення освітнього процесу у дистанційну форму навчання. Щоб уникнути цього, звертаюся до кожного жителя Прикарпаття бути відповідальним та вакцинуватися від CОVID-19. Лише спільно ми зможемо подолати пандемію та повернутися до звичного життя».

Керівниця області зазначила, що на даний час Івано-Франківщина забезпечена ефективними та безпечними вакцинами у повному обсязі. Кожен бажаючий імунізуватися може звернутися до свого сімейного лікаря чи центри або пункти вакцинації та отримати дозу вакцини. Окрім того, для жителів територіальних громад, які бажають вакцинуватися, будуть організовані виїзди мобільних бригад із вакцинації. За для цього профільним департаментом спільно з голова територіальних громад вже розробляються графіки виїздів.

Фото без опису

Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар