Вчимося захищати себе від насильства!

  • 631

 

   Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

 Першим проявом насильства- є вербальне насильство. Партнер вдарить не відразу, спочатку він буде проявляти свою агресію через погрози, лайку, голосно кричати і залякувати. Через деякий час словесна агресія перейде у стадію фізичної (сексуальної).

Відповідно до Закону «Про попередження насильства в сім’ї», насильство буває фізичним (умисне нанесення одним членом сім'ї іншому члену сім'ї побоїв, тілесних ушкоджень, що може призвести або призвело до смерті постраждалого, порушення фізичного чи психічного здоров'я, нанесення шкоди його честі і гідності) , сексуальним (протиправне посягання одного члена сім'ї на статеву недоторканість іншого члена сім'ї, а також дії сексуального характеру по відношенню до неповнолітнього члена сім'ї) , психологічним (шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування) чи економічним (умисне позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалий має передбачене законом право, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров’я).

Якщо ви  постраждали від насильства в родині чи стали свідком факту існування загрози життю та здоров'ю дитини,  ухиляння батьків від виконання своїх обов'язків щодо догляду та виховання дитини,  наявності у батьків тривалої хвороби через яку вони не можуть виконувати належним чином батьківські обов'язки,  виявлення насильства, жорстокого поводження з дитиною або існування загрози його вчинення просимо звертатись в:


          -  Службу у справах дітей Дубовецької сільської ради (м. Галич вул. Шевченка  10, (3поверх 307 каб),  контактний телефон 0973323253.

- Управління соціального захисту населення Івано-Франківської районної державної адміністрації  (м.Галич вул. Шевченка, 10,  контактний тел.:0680572438;

- Галицьке відділення поліції №3 м.Галича Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області (м.Галич вул. Шевченка,9, контактний телефон: 102).

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар