Служба у справах дітей Дубовецької сільської ради інформує

  • 400

Фото без опису

Одним із пріоритетних завдань роботи Служби у справах дітей є робота з сім’ями, які з різних причин опинились у складних життєвих обставинах, зокрема через насильство в сім’ї.  

З метою здійснення інформаційної роботи щодо попередження насильства в сім’ї, профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищах начальник Служби у справах дітей Дубовецької сільської ради Людмила Слюзар відвідала Тустанський та Маріямпільський старостинські округи.  

Фахівець провела бесіди з членами сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, ВПО, особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Акцент був зроблений на підвищення рівня правової культури громадян, поширення знань про права та свободи людини з протидії насильства.

Також п. Людмила Слюзар відвідала сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Батьків та опікунів дітей поінформували про їхню відповідальність за ризики потрапляння дітей в ситуації, пов’язані з насильством.

Розповсюджено тематичні інформаційні матеріали: буклети «Скажи насиллю «Ні!», «Мої права – мої обов'язки» та інформаційно-просвітницькі листівки.

Серед труднощів, з якими стикаються працівники  Служби у своїй професійній діяльності, найпоширенішими є: недостатня поінформованість населення про свої права, небажання звертатись до поліції, страх афішувати відносини всередині сім?ї. Все це разом спотворює реальну статистику, а також створює умови недоступності належних соціальних послуг, особливо для дітей у сільській місцевості.

Станом на сьогодні здійснюються заходи щодо попередження та запобігання насильства в сім’ї шляхом проведення роз’яснювальної роботи серед населення, налагоджена співпраця з суб’єктами соціальної роботи з метою активізації виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар