5 листопада 2021 року стартував проєкт зі збору фольклору на теренах Дубовецької територіальної громади.

  • 495

5 листопада 2021 року стартував проєкт зі збору фольклору на теренах Дубовецької територіальної громади.

Цей проєкт відбувається  в рамках підготовки до організації культурних заходів в часі зимових свят. Для представників громади заплановано проведення низки освітніх тренінгів, на яких навчатимуть методики збору, упорядкування та архівації фольклорного матеріалу. Навчання проводитимуть співзасновниці ГО “Музична майстерня “Гурба” (м. Львів) етномузикологині Анна Черноус і Христина Попович.

 

Громадська організація “Музична майстерня «Гурба» - це культурний проєкт, який об’єднує людей довкола ідеї дослідження та популяризації західноукраїнського фольклору.

Метою діяльності Майстерні є привернення уваги суспільства до проблем збереження нематеріальної спадщини Галичини, інтеграція давньої музики і традицій в сучасне життя, поширення інформації про місцевий фольклор. Майстерня організовує просвітницькі зустрічі, тематичні майстерки для дорослих і дітей, музичне дозвілля.

«Гурба» поєднує викладацький і науковий досвід у галузі класичного етномузикознавства із новітніми способами поширення інформації для того, щоб покращити комунікацію між різними представниками фольклористичної спільноти: носіями традиції, дослідниками, аматорами та іншими зацікавленими особами.

Слово «Гурба» означає гурт, громада і засновники громадської організації обрали цю назву невипадково: український фольклор є загальнонаціональним надбанням, громадською «справою», яка твориться і живе лише у колективі. Право власності на фольклор разом із відповідальністю за його збереження лежить на кожному члені громади.

Майстерня активно співпрацює з Проблемною науково-дослідною лабораторією музичної етнології при ЛНМА ім. М.В. Лисенка, Музеєм народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, з іншими урядовими та неурядовими організаціями України й зарубіжжя.

Cторінки "Гурби":

https://www.facebook.com/hurba.music

https://www.youtube.com/c/HURBAMUSIC