Про важливість правил дотримання пожежної безпеки

  • 487

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

В осінній період продовжуємо інформувати про необхідність дотримання правил пожежної безпеки.

Використання електрообігрівачів. Часто основною причиною пожеж є нехтування правилами їхньої експлуатації. На жаль, у житлових будинках пожежі виникають значно частіше, ніж у громадських або виробничих будівлях. Загоряння здебільшого стається з двох причин: у разі порушень правил пожежної безпеки та через приховану несправність цих приладів. А ще пожежі можуть виникати через несправну електропроводку або через неправильну експлуатацію електромережі, коли, наприклад, до однієї розетки водночас під?єднати декілька побутових приладів. Настає перенавантаження, проводи можуть нагрітися, а ізоляція – спалахнути. Проводи миттю нагріваються до такої температури, коли металічні жили починають плавитися, іскрити та віддавати велику кількість тепла. Якщо поруч з місцем короткого замикання є горючі матеріали, вони миттєво спалахують. Тому необхідно стежити за справністю ізоляції проводів та дотримання правил їхньої експлуатації.

При експлуатації електричних нагрівальних приладів, що використовуються у побуті, важливо дотримуватись таких основних запобіжних заходів та правил пожежної безпеки: 

  • електроприлади можна встановлювати тільки на вогнетривкі поверхні;

  • забороняється залишати  увімкнені прилади без нагляду;

  • забороняється під?єднувати до розетки декілька приладів одночасно;

  • необхідно перевіряти щільність контактів у місцях приєднання проводів електроприладів до вилки;

  • забороняється користуватись саморобними нагрівальними приладами.

Якщо пожежі уникнути все ж не вдалося, негайно повідомте про це аварійно-рятувальну службу за номером телефону 101. При можливості евакуюйте людей, гасіть пожежу водою, піском та іншими підручними засобами.

 

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, бережіть своє життя та життя ваших близьких!

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар