Відзначення Дня відповідальності людини в освітніх закладах Дубовецької сільської ради

  • 565

Фото без опису

З метою відзначення Дня відповідальності, а також вшанування пам?яті видатного українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини», відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.07.2021 № 1705- IX, листа Міністерства освіти і науки України від 05.10.2021 № 920/01-11/04 «Про встановлення Дня відповідальності людини», наказу обласного департаменту освіти, науки та молодіжної політики від 18.10.2021 № 322, наказу відділу освіти Дубовецької сільської ради від 20.10.2021 № 108 «Про затвердження регіонального плану заходів із відзначення у 2021 році Дня відповідальності людини та вшанування пам?яті Богдана Гаврилишина» в освітніх закладах Дубовецької сільської ради, провели ряд заходів.

 

        Відповідальність – це риса, яка вимагає від людини свідомого ставлення до  своїх обов’язків. Без відповідальності неможливо будувати стосунки з друзями та рідними,  досягти професійних успіхів, а в майбутньому –  створити сім’ю. Для будь-якої людини важливо не тільки розуміти, що таке відповідальність, а ще й правильно усвідомлювати її цінність. Почуття відповідальності треба виховувати змалку. Але чому? Що таке відповідальність і чому так важливо бути відповідальним? Саме ці питання стали предметом бурхливої дискусії у Дубовецькому ліцеї, в якому відзначили Всеукраїнський День відповідальності людини. Педагоги закладу провели з учнями ряд заходів, на яких обговорили заповіді Богдана Гаврилишина, що базуються на людяності, доброті, фаховості і відданості. Учні ліцею дійшли спільної згоди, що це саме ті людські риси, які допомагають виховати в собі почуття відповідальності, а тому вони варті наслідування.

Бути відповідальним є нелегкою справою. Вміти брати на себе відповідальність – це ознака зрілої людини, яка є самодостатньою та цілісною особистістю.

Чому треба бути відповідальним як у міжособистісних стосунках, так і у суспільному житті учні краще зрозуміли за допомогою інтерв’ю учнівського парламенту Дубовецького ліцею: «Що для нас означає відповідальність людини?» https://youtube.com/shorts/2sCkRMF26jo?feature=shareм

Також цю тему розкрили на тематичному уроці у 9-му класі: «Відповідальність людини за декларацією Богдана Гаврилишина».

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

А ще відбулася дискусія на тему: «Чи можуть існувати права людини без відповідальності людини?»

Фото без опису

Вчителі провели з учнями виховні години за темами:

 «Пустощі і відповідальність.» (1-4 класи);

«Мозкова атака. Що заважає бути відповідальним?» (5-8 класи);

«Відповідальність починається з тебе.» (9-11 класи).

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Відбулися бесіди про відповідальність людини та важливість обдуманих рішень і вчинків, присвячені Дню відповідальності людини: «Дякуй старшим за те, що вони повчають тебе», «Скажи мені, хто твій друг», «Права дитини – права людини».

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Рольова гра «Пустощі і відповідальність» на ранковій зустрічі у першому класі.

Фото без опису

Тренінг та бесіди соціально-психологічної служби Дубовецького ліцею: «Риси характеру успішної людини», «Декларація відповідальності людини», «10 звичок, які заважають стати успішною людиною».

Фото без опису

 

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар