20 листопада – Всесвітній день дитини

  • 607

Фото без опису

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Це день братерства, дружби і розуміння між дітьми всього світу, а ще в цей день підтримують всіляку діяльність, яка спрямована на забезпечення благополуччя дітей.

Історія появи Всесвітнього дня дитини сягає 1954 року, коли  Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцією № 836 (IX), 20 листопада 1959 року прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Конвенція базується на розумінні, що дітей у суспільстві сприймають не як майбутніх дорослих, а як рівноправних учасників суспільного життя. Україна підписала Конвенцію ООН про права дитини, а значить – взяла на себе ряд зобов’язань із захисту прав дитини у різних сферах її життя.

Завданням Всесвітнього дня дитини є нагадати світу про права дітей, про створення для них сприятливого середовища для їхнього фізичного, емоційного, освітнього розвитку. А ще – популяризувати і підтримувати діяльність Дитячого фонду ООН.

Дитина – це член сім?ї, але також вона є і повноправним членом суспільства, тому в її вихованні та становленні мають брати участь не тільки батьки, але також представники багатьох сфер суспільного життя: педагогічної, медичної, соціальної, мистецької, правової та ін. Тільки спільна праця багатьох людей може забезпечити створення належних умов для різностороннього і гармонійного розвитку дитини.

Напередодні Всесвітнього дня дитини начальник Служби у справах дітей Дубовецької ТГ Людмила Слюзар провела для учнів Деліївської гімназії просвітницько-профілактичний захід «Великі права маленької дитини.» П. Людмила закцентувала свою увагу на тому, що діти є повноправними членами суспільства, які мають свої особливі права: право на гру, на спілкування з однолітками, на виховання в середовищі сім?ї, на любов.

Тож, дорогі дорослі, давайте не забувати, що головне для кожної дитини – це любов, тепло і турбота про неї. Так, для цього треба докласти багато зусиль, зате це зробить щасливою дитину, яка є зараз поруч з нами, а в майбутньому – зробить здоровим суспільство, у якому наші діти, а з ними і ми, будемо почуватися щасливими!

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар