Зустріч представників Дубовецької ТГ з керівництвом та викладачами Бурштинського енергетичного фаховового коледжу ІФНТУНГ

  • 534

25 листопада  2021 року в інформаційному центрі ВСП «Бурштинський енергетичний фаховий коледж ІФНТУНГ» відбулася зустріч  адміністрації коледжу з представниками закладів освіти, старостами сіл, батьками здобувачів освіти Дубовецької ОТГ.

Мета зустрічі – окреслення планів щодо створення навчально-консультативного пункту з підготовки фахових молодших бакалаврів за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій на базі Маріямпільської гімназії Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області за співпраці з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та ВСП «Бурштинський енергетичний фаховий коледж ІФНТУНГ».

Перед гостями з вітальним словом виступив професор, директор коледжу Джура О.Д. Він коротко ознайомив присутніх з історією закладу, його здобутками, проблемами та планами.

До зустрічі долучився ректор Івано-Франківського НТУНГ Крижанівський Є.І., який зауважив, що саме в селі Маріямпіль реалізується європейський грант «Впровадження  технологій, що забезпечують зниження забруднення атмосферного повітря в с. Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області. Інноваційні енергоефективні  заходи зі встановлення системи сонячних колекторів та вітрогенератора». Тут, на Дністровському інженерно-екологічному протипаводковому полігоні, студенти-екологи, геодезисти та землевпорядники інженерно-екологічного інституту проходять літні практики. Ректор змалював перспективи громади в розвитку нетрадиційної енергетики, зокрема використання геотермальної енергії. Це б допомогло не тільки заощаджувати енергоресурси, але й розширити контингент студентів, які могли б проходити практику та проводити науково-дослідні роботи на Дністровському інженерно-екологічному науково-навчально-виробничому протипаводковому полігоні.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар