Зима на порозі: пам'ятаємо про правила безпеки

  • 505

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

В опалювальний період осінньо-зимового сезону, коли всі активно використовують зігрівальні прилади, просимо вас дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Отже, головна порада рятувальників – пам’ятати про безпеку!

Якщо у вас немає можливості витратити гроші на сучасний обігрівач, то пропонуємо вам кілька перевірених часом способів, які допоможуть не замерзнути взимку. По-перше, утепліть вікна. Зробити це можна поролоновими чи клейкими стрічками для обклеювання вікон, самоклеючим папером. Майже безкоштовний метод – самотужки вирізати смужки із паперу чи ситцевої тканини, обмакнути їх у мильний розчин та обклеїти ними вікна. По-друге, доведено, що тепло випромінюється через віконне скло.  Тому взимку краще повісити на вікна щільні штори. Значення має і колір. Краще, щоб вони були світлими, бо темні штори поглинають більше тепла. Якщо помешкання опалюється чавунними батареями, то можна їх пофарбувати у темний колір. В такому випадку ви отримаєте на 5-10% більше тепла. Також можна взяти лист фанери та обклеїти його алюмінієвою фольгою, після чого прикріпити його позаду батареї. Таким чином тепло буде відбиватися та потрапляти безпосередньо в кімнату, а не гріти стіну.

Улаштування тимчасових печей (буржуйок) у приміщеннях не дозволяється, а температура зовнішньої поверхні електричних опалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 850С.

Користуйтесь тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишайте їх без нагляду навіть на короткий час. Обов’язково  вимикайте  електроприлади на ніч та коли виходите з дому. Не застосовуйте в  електролічильниках саморобні запобіжні плавкі вставки.

 

Бережіть своє життя та життя ваших близьких!

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар