До уваги платників податків

  • 444

Шановні платники податків!!!

 

Інформуємо Вас, що з 1 січня 2022 року господарюючі суб’єкти, які здійснюють готівкові розрахунки, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі РРО/ПРРО).

 

Обов’язковим є застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої–четвертої  групи, які проводять готівкові розрахунки, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

 

Згідно пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

 

Основною метою запровадження обов’язкового використання РРО/ПРРО  є контроль за готівковим обігом підприємств та ФОПів, що стимулюватиме суб’єктів господарювання до податкової дисципліни, зменшить кількість підприємців, які працюють в «тіні» та найголовніше, сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів та фінансування на розвиток інфраструктури громади.

Отримання розрахункового документа (фіскального чека) за придбані товари або послуги є підтвердженням покупки у продавця і гарантією захисту прав покупця у разі необхідності повернення неякісного товару.

 

Дізнатися про всі  новації податкового законодавства можливо на офіційних сторінках ГУ ДПС у Івано-Франківській області, або за адресою: 76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20, сайт www.if.tax.gov.ua   тел. (0342) 77-19-00 ( ГУ ДПС у Івано-Франківській області).

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар