Допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання

  • 424

Фото без опису

Внутрішньо переміщені особи, що покинули своє постійне місце проживання у зв’язку з воєнною агресією РФ зможуть отримувати грошову допомогу для покриття витрат на проживання.

Ця допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс однин місяць після його припинення чи скасування та виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

• для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;

• для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Виплата допомоги здійснюється через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

Як отримати таку допомогу:

  1. Стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку (реєстрацію можна пройти в ЦНАП громад – м. Галич, пл. Волі, 1, каб.1; смт. Більшівці, Майдан Вічевий, 1; с. Тустань, проспект Незалежності, 1).

  2. Подати заяву на отримання допомоги на проживання до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або ЦНАП.

Розмір даної допомоги на проживання не враховувався при обчисленні сукупного доходу сім’ї при наданні інших видів соціальних допомог, які надаються з урахуванням доходу та така допомога не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Дана ініціатива повинна запрацювати вже з 28.03.2022 року!

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар