Виплата компенсації у розмірі 450 грн. особам, які безкоштовно прихистили ВПО

  • 539

Власники житла, які безкоштовно прихистили ВПО, отримають 450 грн компенсації витрат на комунальні послуги.

 Уряд затвердив Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, розроблений Мінрегіоном та Офісом підтримки реформ Мінрегіону. Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

 Алгоритм дій для отримання компенсації:

  1. Люди, які мають житло та готові надати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити виконавчий комітет сільської, селищної, міської ради про готовність прийняти у себе переселенців. Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію.

 Також цю інформацію можна надати через вебсайт «Прихисток», соціальний проєкт для допомоги громадянам, які опинилися на лінії зіткнення та окупації загарбників, в скрутному становищі та вимушені покидати місця свого постійного проживання.

 Знайти житло або ж його запропонувати ви можете за посиланням https://prykhystok.gov.ua/. Надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

 2. Не пізніше наступного дня за днем розміщення переселенців, власник житла повинен подати заяву до ОМС, де зазначає дату поселення та дані людей, які поселяються.

 3. Щомісяця (до 5-го числа) подавати заяву виконкому, щодо кількості днів та кількості людей, які проживали за програмою.

 4. Щомісяця (до 20-го числа) отримати на свій банківський рахунок близько 450 грн компенсації за розміщення кожної людини. Зазначається, що органи місцевого самоврядування почали формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення, це дасть змогу розмістити якомога більшу кількість людей.

 Важливо! Розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар