Дубовецька сільська рада оголошує набір у Добровільне формування цивільного захисту Дубовецької територіальної громади

  • 276

Фото без опису

Дубовецька сільська рада оголошує набір у

Добровільне формування цивільного захисту Дубовецької територіальної громади

 

Заявки на прийом у добровільне формування цивільного захисту приймаються до 12 травня 2022 року

 

Добровільні формування цивільного захисту (далі – ДФЦЗ) утворюються під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків таких ситуацій за рішенням місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування.

Члени добровільного формування цивільного захисту у випадку необхідності будуть залучені до виконання суспільно корисних робіт як в межах громади так і поза межами громади.

Права ДФЦЗ та громадян, які виконують завдання у їх складі, а також обов’язки таких громадян визначаються відповідно до Кодексу цивільного захисту України.

До складу ДФЦЗ включаються громадяни, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду.

Реєстрація бажаючих долучитися до діяльності ДФЦЗ може здійснюватися на офіційному веб-порталі «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети, або безпосередньо в Дубовецькій сільській раді чи старостинському окрузі Дубовецької сільської ради.

Інформація про зареєстрованих на веб-порталі ДСНС добровольців-рятувальників щоденно передається через територіальні органи ДСНС до місцевих державних адміністрацій.

З метою якісного та безпечного проведення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт для членів ДФЦЗ будуть проводитися відповідні інструктажі з вивчення способів захисту від надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги та правил користування засобами захисту.

Після проведення інструктажу за потреби буде здійснюється письмове оформлення надання дозволу на обробку персональних даних членами добровільних формувань цивільного захисту (у разі збору таких даних), погодження на участь у виконанні робіт із підвищеною небезпекою (у разі залучення до виконання таких робіт).

Також за можливості буде забезпечуватись страхування осіб, включених до складу вищевказаних формувань, або відібрання письмових відмов від компенсації у разі заподіяння шкоди здоров’ю та життю особи під час виконання робіт у складі добровільного формування цивільного захисту.

Очолює ДФЦЗ начальник, який призначається і звільняється керівником органу, що утворив таке формування. Начальник ДФЦЗ здійснює керівництво та несе персональну відповідальність за виконання покладених на відповідне формування функцій.

Заохочення окремих добровольців-рятувальників, які відзначилися при виконанні завдань, буде здійснюватись правами органу, що утворив відповідне ДФЦЗ або органами ДСНС, її територіальних органів тощо.

Рішення щодо припинення діяльності ДФЦЗ після завершення виконання ними проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій приймається органом, що утворив його.

При утворенні та забезпеченні функціонування ДФЦЗ необхідно дотримуватися вимог відповідних нормативно-правових актів, зокрема статті 27 Кодексу  цивільного  захисту  України  та  Положення   про   ДФЦЗ   (ПКМУ  від 21.08.2013 № 616).

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар