Підсумки роботи Галицького відділення Фонду за І квартал 2022 року

  • 302

Фото без опису

Підсумки роботи Галицького відділення Фонду за І квартал 2022 року.

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі професійного захворювання  на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкості втрати працездатності. Так  загалом  у І кварталі  2022 року за рахунок Фонду соціального страхування України  проведено фінансування страхових виплат та певного спектру медичних та соціальних послуг, зокрема:

• щомісячні страхові виплати фінансувались для 169 потерпілих, середній розмір виплати на одну особу склав 9660 грн. Загалом виплачено 1632,454 тис. гривень;

•  12 особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, відділення виплатило щомісячні страхові виплати на загальну суму 116,740 тис. грн., середній розмір такої допомоги склав 9729 грн;

• одноразову допомогу в разі стійкої втрати  професійної працездатності в сумі 28,681 тис.грн. виплачено 2 потерпілим.

Нагадуємо, право  на таку виплату настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної  страхової виплати встановлюється  відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів  прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної  щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.

Відділенням Фонду  здійснено витрати  на медичну та соціальну допомогу  потерпілим  внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань для 20  потерпілих  на суму 82,7 тис. грн., а саме:

  • Витрати  на лікарські засоби та вироби медичного призначення:

витрати на гігієнічні вироби для 1 потерпілого на суму 6,00 тис.грн.;                                витрати на постійний стороній догляд для 4 потерпілих на суму 39,00 тис.грн.;  витрати на побутове обслуговування для 7 потерпілих на суму  34,20 тис.грн..

  • Компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів:

на  бензин, ремонт і технічне обслуговування для 13 потерпілих на суму 2,90 тис. грн..;                                                                                                                             транспортне обслуговування інвалідів для 2 потерпілих на суму 0,60 тис.грн.

 

Відділення Фонду за 3 місяці 2022 року здійснив фінансування матеріального забезпечення, у тому числі:

-  допомоги в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю 2006 особам на суму 7089,538 тис. грн.., 

-  допомоги в зв’язку з вагітністю та пологами 49 особам на суму 1485,898 тис. грн..

- допомоги по тимчасовій непрацездатності за причиною «11 Ізоляція від COVID-19»    3 особам на суму 3,019тис. грн.

- допомога на поховання для 3 особи на суму 12,3 тис.грн.

Станом на сьогодні відділенням профінансовані заяви-розрахунки, що надійшли від страхувальників по 21.03.2022.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар