Отримання допомог від Фонду навіть з-за кордону

  • 563

Фото без опису

Отримання допомог від Фонду навіть з-за кордону.

 

Від початку війни  працівники Фонду соціального страхування України не призупиняли роботу ні на один  день. Починаючи з 24 лютого, Фонд соціального страхування України профінансував лікарняні і декретні допомоги 2870 застрахованим особам, це понад 5 млн.  гривень виплачених допомог та 170 потерпілих  одержали  2 млн. гривень щомісячних страхових виплат .                                                                                                          Робота Фонду була адаптована під воєнний стан ще на початку війни, що дозволило проводити роботу між роботодавцями, застрахованими особами і потерпілими на виробництві. Було оновлено та оприлюднено контактні дані. Це було зроблено, щоб непередбачуваний розвиток бойових дій не вплинув на можливість тримати зв’язок і дізнатись про важливі для людей виплати. Ми продовжуємо також публікувати всю оперативну інформацію про стан фінансування.  Надаємо консультації та допомагаємо в нештатних ситуаціях, яких зараз дуже багато.   Хоча Фонд щоденно продовжує здійснювати виплати, сьогодні наявні затримки у строках фінансування лікарняних і декретних допомог – наразі Фондом профінансовано усі лікарняні, прийняті від роботодавців на оплату по 30 березня включно.

По мірі того, як єдиний внесок сплачується, його розподіляють і Фонд отримує кошти на свій рахунок. Ми не тримаємо гроші на рахунку ні дня, одразу всі надходження направляються на виплати. Однак, на жаль, цих коштів недостатньо для повного покриття всіх потреб у видатках на лікарняні, декретні і страхові виплати.

Так налагоджуємо  виплати для евакуйованих працівників – як в межах України, так і за кордоном. Так, для них організовано можливість отримати допомоги напряму від Фонду, якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок через бойові дії. А застраховані особи, страховий випадок яких настав після виїзду за кордон, отримали можливість відкрити електронний лікарняний онлайн для отримання виплат від Фонду.

Для вагітних працівниць, які виїхали за кордон через війну, Фонд соціального страхування України профінансує декретні допомоги, навіть якщо вони не встигли оформити лікарняний в Україні.

Аби це стало можливим, фахівці Міністерства охорони здоров’я спростили процедуру формування медвисновків – отримати е-лікарняний після настання 30 тижня вагітності тепер можна дистанційно.

Для цього вагітна має зв’язатись зі своїм лікарем в Україні, який вів або продовжує вести її вагітність – він перевірить попередні медичні записи і створить медвисновок, на базі якого автоматично сформується електронний лікарняний.

Такий створений без особистого прийому е-лікарняний по вагітності та пологах є підставою для отримання декретної допомоги від Фонду соціального страхування України. Як і у звичних випадках, для здійснення виплати роботодавець жінки має сформувати за е-лікарняним та подати до ФССУ заяву-розрахунок – на її підставі Фонд проведе фінансування.

Слідкувати за станом фінансування декретних допомог від ФССУ можна онлайн у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників (для цього потрібно знати точну дату прийняття заяви за лікарняним).

Попри воєнний напад і спричинені ним технічні обмеження, усі наші працівники продовжили роботу, щоб забезпечити людей допомогами і страховими виплатами.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар