Виготовлення Паспорту громадянина України для виїзду за кордон

  • 474

Фото без опису

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України особи, на ім’я якої він оформлений, і дає право такій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну.         
        Паспорт для виїзду за кордон виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій.     
        Документи для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого, обміну) паспорта для виїзду за кордон подаються до:

Подання особою або її законним представником/уповноваженою особою документів для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта для виїзду за кордон здійснюється за місцем звернення. Також, для вироблення паспорту для виїзду за кордон Вам потрібно сплатити адміністративний збір, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.11.2016 №770.      
Відтак, згідно з даним переліком вартість складає:

не пізніше ніж через 20 робочих днів

оформлення паспорта для виїзду за кордон – 352 грн.

бланк паспорта для виїзду за кордон – 381 грн.

не пізніше ніж через 7 робочих днів

оформлення паспорта для виїзду за кордон – 704 грн.

бланк паспорта для виїзду за кордон – 381 грн.

не пізніше ніж через 3 робочі дні

оформлення паспорта для виїзду за кордон – 704 грн.

бланк паспорта для виїзду за кордон – 381 грн.

Крім того, при зверненні Ви подаєте наступний перелік документів: 

  • заяву-анкету (друкується працівником, який приймає документи);
  • паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку та проживає в Україні);
  • індивідуальний податковий номер фізичної особи – платника податків (ідентифікаційний номер);
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати. Оригінал документа про звільнення від сплати адміністративного збору повертається заявнику, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів та дати.

Отже, для отримання паспорту для виїзду за кордон Вам необхідно звернутись до територіальних органів та територіальних підрозділів Державної міграційної служби; або центрів надання адміністративних послуг; або державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, і його відокремлених підрозділів та подати необхідний перелік документів.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар