Сектор контролю за обігом зброї Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області нагадує про дотримання правил поводження зі зброєю!

  • 1146

Мати зброю – це дуже велика відповідальність, тому правила поводження з нею повинен знати і пам’ятати кожен її власник, адже їх порушення становить небезпеку для оточення.

Придбати мисливську гладкоствольну зброю мають право громадяни України, які досягли 21-річного віку, а мисливську нарізну зброю - 25-річного віку. Крім того, з 18 років можна придбати холодну та пневматичну зброю.

?Звісно, придбати та зберігати зброю можна тільки після отримання відповідного дозволу в органах поліції.

?Придбану зброю протягом десяти днів необхідно зареєструвати в поліції за місцем проживання власника й отримати дозвіл на її зберігання та носіння.

?Необхідно пам’ятати, що зберігання зброї без дозвільних документів - це кримінальне правопорушення.

?Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена статтею 263 Кримінального Кодексу України

?Зброя та боєприпаси до неї повинні зберігатись тільки в спеціально відведеному для цього місці – металевому ящику або сейфі, спеціально виготовленому для зберігання зброї, за місцем постійного проживання.

?У разі втрати зброї власник зобов’язаний негайно повідомити про це до поліції за місцем встановлення факту втрати зброї та за місцем перебування її на обліку.

?З приводу питань оформлення, видачі дозволів і перерєстрації дозволених видів зброї звертайтеся за адресою: вул. Бельведерська 32, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківське РУП ГУНП в Івано-Франківській області

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар