Серпнева конференція освітян Дубовецької ТГ

  • 535

29.08 в Дубовецькій ТГ була проведена "Серпнева конференція освітян"

На заході були присутні  освітяни Дубовецької ТГ, депутати, старости.  Зі слів побажань успішного навчального року та Божого благословення конференцію розпочав Отець Декан Дубовецький- Олег Каськів.

З вітальним словом та аналізом ситуації в громаді виступив голова Дубовецької ТГ - Павло Андрусяк,  звернувши увагу освітян на статистику народжуваності в громаді та перспективних планах системи освіти: “Ситуація складна, але спільними зусиллями – педагогів, батьків й громади - впроваджуючи сучасні інноваційні методи ми показуємо достойний рівень надання освітніх послуг. У співпраці з Університетом нафти і газу на базі Маріямпільської гімназії було створено групу Бурштинського коледжу за спеціальністю “Геодезія та землеустрій”. Також за попередньою домовленістю планується відкриття ще однієї важливої спеціальності - “Екологія”.  Україна зовсім скоро увійде до складу Євросоюзу та ця спеціальність буде перспективною.  Якщо дана ідея буде набирати обертів, то за декілька років Маріямпіль стане студентським містечком. Можливо саме наша громада, буде єдиною сільською громадою, котра має відділення Вищого навчального закладу.  В планах також є створення Безпекового центру на базі Деліївської філії Дубовецького ліцею”, - зазначив Павло Васильович.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на території України з лютого 2022 року триває війна. Громада прийняла чимало ВПО, які в більшості були розміщенні в 3 навчальних закладах освіти, а саме в Маріямпільській гімназії, Дубовецькому ліцеї та Межигорецькій гімназії: "Дуже велика робота впала на плечі керівників цих навчальних закладів! Ми хочемо подякувати Вам за Вашу титанічну працю, за створення належних та комфортних умов тимчасового перебування цих людей!", - відзначила заступниця сільського голови з гуманітарних питань Тетяна Опацька. Подяками та грошовою винагородою  Дубовецької ТГ були відзначені: Ольга Осташ -  директорка Маріямпільськлої філії Дубовецького ліцею; Богдан Бучко - директор Межигорецької філії Тустанського ліцею; Ольга Козелківська - директорка Дубовецького ліцею. Також громада співпрацює з Швейцарсько-українським проєктом DECIDE. Представниця освітянської спільноти Анна Бандрура отримала сертифікат-підтвердження за проходження навчання ІІ хвилі програми "Навчаємось жити в громаді", а також необхідні матеріали для викладання курсу.

Важливим для освітян був виступ начальниці управління освіти Дубовецької ТГ - Ольги Леочко. Вона розповіла про підсумки минулого навчального року, зазначила що заклади  освіти облаштовані бомбосховищами, розповіла про напрями роботи системи освіти на новий навчальний рік.  “Дякую за те, що не розгубилися, а відповідально віднеслися до своїх обов’язків. Зуміли поєднати проведення уроків із плетінням сіток для ЗСУ; крім того жертвували та жертвуєте свій час та кошти для загального блага нашої держави. Вдячна за те, що сміливо прийняли в своїх закладах внутрішньопереміщених осіб. Дякую за те, що робите все для того, щоб дітям було комфортно, зручно та цікаво навчатися”, - подякувала освітянам Ольга Степанівна.

 Також на заході був присутнім представник Івано-Франківського Управління Державної служби якості освіти Олег Кліщ, який ознайомив присутніх з інформаційно-аналітично системою EvaluEd,  що дозволяє закладам освіти здійснювати самооцінювання з подальшою вибудовою стратегії розвитку закладу освіти.  

Перша частина конференції завершилася відповідями голови громади на запитання, після чого конференція продовжила свою роботу на засіданнях  Науково-методичних об’єднань освітян, де вони обговорили нововведення, науково-методичні рекомендації щодо викладання предметів у 2022-2023 н.р. й обмінялися досвідом.

З новим навчальним роком, дорогі освітями!