Тустанський ліцей Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області

  • 222

                                   

                                   

Контакти:

Код ЄДРПОУ: 23804936

Поштовий індекс: 77170

Адреса: 77170, Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, с. Тустань, вул. Шкільна, буд. 6

Графік роботи: пн-пт 8:00-17:00

E-Mail адреса: 

Офіційний сайт: https://tustan.school.org.ua/

Контактні телефони: 03431 3472

Керівник установи: Шемерлюк Марія Дмитрівна

Історія закладу

Вперше у селі школу було відкрито у вересні 1939 року в будинку одного із найшановніших людей села, священника Дольницького Івана, поляка за походженням (помер у липні 1939 року). Це був шестикімнатний будинок у якому дві кімнати займав син священника із сім’єю, дві кімнати займав новостворений колгосп та дві кімнати чотирьохкласна новостворена школа із двома комбінованими класами.
На період із 1939 року по 1941 рік закінчити чотири класи вдалося лише 42 дітям села.
Першими вчителями школи були Дольницька Ольга Карлівна та Флорчак Владислав
Сигмундович. Із перших учнів школи нині в селі проживає Дейнега Марія Іванівна, вчитель української мови та літератури.Під час німецько – фашистської окупації німецькі власті розмістили в приміщенні школи поліцейську управу, а школу перенесли у невеличкий будиночок місцевого поляка. В цьому будиночку і знаходилася школа до липня 1944 року.
27 липня Червона Армія визволила село. В селі було відновлено Радянську владу і зразу ж організовано початкову школу. Під школу було виділено один із кращих уцілілих будинків села. Із 1944 року по 1947 рік у школі працювали вчителі: Загайна Марія Степанівна, Торб’як Наталія Климівна. У 1947 році завідуючою Тустанської початкової школи призначається Кашуба Парасковія Дмитрівна, яка працювала в даній школі до 1974 року.
Після проведеного ремонту і відбудови частини зруйнованого будинку у 1951 році під школу, яка стає семирічною знову відводять будинок отця Дольницького Івана. В цей час із східних областей України по комсомольських путівках у школу прибувають нові вчителі: Танацька Надія Василівна (вчитель російської мови та літератури), Грицаєнко Ріма Архипівна (вчитель історії), Скрипченко Віра Григорівна (вчитель хімії та біології), Понамаренко Марія Кузьмівна (вчитель математики). Випускників: Бойко Ганна Степанівна (вчитель математики), Безручко Ольга Петрівна (вчитель німецької мови). Імена більшості цих вчителів були відомі в районі, області і за її межами.
Першим директором Тустанської семирічної школи була Понамаренко/Боднаренко Марія Кузьмівна, випускниця Івано-Франківського/Станіславського інституту. 
У 1960 році школа стає восьмирічною. В період з 1960 по 1990 рік із школи випущено 640 випускників.
В 1968 році за кошти підшефного колгоспу «Ленінським шляхом» почалося будівництво нової школи на 190 учнів кошторисною вартістю 21633 карбованці.
Нове приміщення прийняло своїх вихованців напередодні 1970 – 1971 навчальних років. З кожним роком велася добудова школи. Школа має естетичний вигляд, добру матеріально – технічну базу, великий спортивний зал. Багато енергії сил для розбудови школи віддав її директор Герус Богдан Михайлович.
З 2001 року школу очолює Костишин Віра Володимирівна. В 2008 році для опалювання приміщень школи встановлено модульну газову котельню. Педагогічний колектив дбає про те, щоб наша школа була сучасною і створює всі умови для успішного навчання та виховання підростаючого покоління. В даний час в школі працює 25 педагогів.