Вже вкотре із рубрики «Один день у Маріямполі»…

  • 1357

 

    Отже, 16.09.2022р – неординарна і знакова подія для усієї громади у Маріямпільській філії Дубовецького ліцею. Формат імпрези – академічний, і не тільки тому, що серед почесних гостей академіки й професори, а тому, що йшлося про освіту і науку, а це – поняття, які  були актуальними, є і будуть!

З початком нового навчального року на базі Маріямпільської філії Дубовецького ліцею запрацював Навчальний підрозділ Бурштинського фахового коледжу ІФНТУНГ, одинадцять студентів, котрих  за результатами вступних випробувань було зараховано на навчання за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» розпочали навчання і дали старт до розвитку освітнього простору громади, заявивши, що у Дубовецькій громаді існує і працює освітній заклад вищого рівня акредитації.

Це вагомий і дуже важливий крок у втіленні в життя Стратегії розвитку освіти громади, бо молоді люди мають можливість здобувати фахову освіту за місцем проживання.

На урочистості з нагоди відкриття Анотаційної дошки Навчального підрозділу прибули дуже поважні і шановані люди краю: ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, єдиний академік НАН України на теренах Західного регіону – Євстахій Крижанівський; перший проректор університету, доктор технічних наук, професор – Олег Мандрик; директор Бурштинського фахового професійного енергетичного коледжу, професор – Олександр Джура; директор інституту архітектури, будівництва та енергетики, кандидат фізико-математичних наук, доцент – Мирослав Мазур; перший проректор, український вчений в галузі ендокринології, доктор медичних наук, професор, академік АН ВШ України – Володимир Боцюрко; голова Дубовецької територіальної громади – Павло Андрусяк; заступник сільського голови з гуманітарних питань – Тетяна Опацька; учні та вчителі Маріямпільської філії Дубовецького ліцею. Та все ж таки, найбільшу причетністю до події відчували перші студенти та викладачі підрозділу.

У невимушеній та дуже родинній обстановці обговорювали найближчі перспективи, які дають змогу випускникам шкіл громади здобувати освіту у безпечних умовах, і це дуже важливо в умовах сьогодення.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, що поклали життя на вівтар Свободи, захищаючи нашу рідну землю.

Насиченою була програма урочистостей: цікаві та змістовні виступи гостей переплітались із патріотичними піснями та поезіями учасників художньої самодіяльності коледжу.

Вітаємо усіх із переможними зусиллями ЗСУ над ворогом, запевняємо, що відмінним навчанням і звитяжною працею будемо служити Україні та громаді.

Слава Україні!

Героям слава!