Відділ економічної політики, проєктної роботи та туризму інформує

  • 90

До відома побутових споживачів електроенергії

Згідно листа  ПАТ «Прикапраттяобленерго» від 05.01.2023 №50012338/01 «Щодо вжиття заходів до побутових споживачів» повідомляємо Вас, що відповідно до нормативних документів, а саме:

-постанови №2451 від 01.12.2021 внесено зміни до Кодексу комерційного обліку електричної енергії;

-постанови №1272 від 05.10.2022 внесено зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії,

якими передбачено розділення споживачем обліку електричної енергії на побутові і непобутові потреби  та укладення відповідних договорів.

Недобросовісні споживачі з метою економії витрат на енергоресурси та отримання додаткових прибутків, переобладнують житлові будинки (нежитлові приміщення) для здійснення підприємницької діяльності та надання різних послуг та не заключають окремі договора  на використання електроенергії для непобутових потреб, це приводить до необґрунтованих втрат зі сторони держави.

З лютого по червень 2023 року АТ «Прикапраттяобленерго» буде проводити позапланові перевірки побутових споживачів. Виявлені порушення будуть фіксувати відповідними актами, а споживачів буде зобов’язано впорядкувати договірні відносини, щодо постачання електричної енергії, у випадку невиконання вимог АТ «Прикапраттяобленерго» буде припиняти розподіл електричної енергії таким споживачам.

Просимо Вас,  з метою уникнення таких перевірок та можливих конфліктних ситуацій по побутових об’єктах, які використовуються вами для ведення комерційної діяльності,  заключити договора на постачання електричної енергії для непобутових потреб.

 

Інші інформування

Всі інформування