Міжнародний День захисту дітей

  • 116

«Для дітей і про дітей»: до Міжнародного дня захисту дітей

У перший день літа ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Кожного року це свято асоціювалося із веселим дитячим сміхом,  спільними родинними розвагами, подорожами, поїздками, проте цьогорічне свято  відзначається в умовах воєнного стану, а  питання дотримання основоположних прав дитини набуває особливої актуальності. Цього року, ця дата є надзвичайно актуальною, адже дитинство багатьох маленьких українців було зруйновано війною. Сьогодні питання захисту дітей є, як ніколи, важливим у нашій країні. Кожного дня від військової агресії російської федерації страждають сотні громадян, в тому числі і діти.  Тому дітям та дорослим важливо знати як захистити права дитини у цей непростий час.  У зв’язку з цим,  питання захисту дітей стоїть досить гостро, особливо зважаючи на те, що певна кількість українських дітей проживає поблизу зони військового конфлікту на сході країни — ці діти є свідками пострілів, вибухів і руйнувань, що не може не позначатися на їхньому психологічному та фізичному стані. Крім того, актуальними в нашому суспільстві залишаються випадки домашнього насильства, булінг в дитячих колективах, підліткова вагітність, сирітство при живих батьках та інші проблеми, з якими щодня стикаються юні українці.  День захисту дітей надзвичайно важливий, тому що змушує нас не залишатися байдужими й намагатися зробити все для того, щоб діти в Україні були під надійним захистом і зберегли найкращі спогади про дитячі роки на все життя.

Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги - батьків, вихователів, учителів, наставників.

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже на превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою!

Щиро бажаємо вам, дорогі наші маленькі друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, миру, міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку.

Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

Служба у справах дітей Дубовецької сільської ради.Фото без опису