Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – наше спільне завдання

  • 110

Фото без опису

Актуальні питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які знайшли свій прихисток на Прикарпатті, обговорювались в Івано-Франківському обласному центрі зайнятості під час засідання круглого столу за участю громадських організацій та благодійних фондів 29 серпня 2023 року.

«Допомогти внутрішньо переміщеним людям адаптуватися у новому середовищі та працевлаштуватися – наше спільне завдання. Спільними зусиллями ми добре впораємося і з цим», - зазначив директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. Також подякував соціальним партнерам за участь у проведенні різноманітних заходів служби зайнятості та інформаційну допомогу.

Заступник директора обласного центру зайнятості Ольга Шевчук розповіла, що від початку війни статус безробітного в обласній службі зайнятості отримали 2,7 тисяч людей з числа ВПО, працевлаштовано 933. Для 180 переселенців було організовано професійне навчання, 72 – отримали ваучер на навчання, 73 - були залучені до виконання суспільно корисних робіт та 21 - отримав мікрогрант на створення або розвиток власної справи. Рівень працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в області у січні-липні 2023 році складає 28,2% (це 3 місце по Україні).

Також звернено увагу на можливість пройти професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації осіб з числа внутрішньо переміщених в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ.

Учасники зустрічі активно долучились до обговорення питань зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Вони представляли свої організації та спектр підтримки, яку вони надають внутрішньо переміщеним особам в Івано-Франківську та області.

На даний час обласною службою зайнятості підписано 4 меморандуми про співпрацю з благодійними та громадськими організаціями. Під час засідання круглого столу було укладено ще 4 угоди про співпрацю з соціальними партнерами, основною метою яких є допомога внутрішньо переміщеним особам.