З Всесвітнім днем дітей! Нехай вас оточує ніжність, радість і турбота. Нехай дитинство буде безхмарним, а кожен день щасливим.

  • 81

Фото без описуФото без опису

Сьогодні, 20 листопада 2023 року, відзначається Всесвітній день дитини – свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу. Відповідно до Декларації прав дитини, прийнятої Генеральною Асамблеєю та Конвенцію про права дитини, кожна дитина має право на освіту, здоров’я, належну медичну допомогу, ім’я та громадянство.

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. З 1990 року у цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

У батьків  багато завдань: забезпечити дитину нормальними умовами для розвитку і здоров’я,  дати їй гарну освіту, навчити тому, що стане в нагоді в житті, виховати характер, любов до навколишнього світу і людей, прагнення до прекрасного, вивести її у доросле життя підготовленою і такою, що відбулася. Однак не всі розуміють ці завдання. А хтось просто не помічає проблем чи вважає їх необгрунтованими і не вартими їх часу і сил. Але ж суспільство має бути здоровим і духовно, і фізично, а це можливо завдяки пріоритетним завданням держави і самого народу. Тому і з’явилося таке свято, як Всесвітній день дитини.

Напередодні свята, з метою надання консультативної допомоги та перевірки умов проживання  дітей, які виховуються в багатодітних сімях та одним із батьків,  начальник Служби у справах дітей відвідала родини,  які проживають в Дубовецькій територіальній громаді. Хотілося б нагадати всім дорослим людям, що захист прав дитини є нашим спільним завданням. Ми повинні розуміти, що діти - це не маленькі дорослі із маленькими правами, а  повноправні члени суспільства, які мають, окрім багатьох прав дорослих і свої особливі права - право на гру, на спілкування з однолітками, на сімейне виховання.

Всесвітній день дитини - одне з найчистіших і найсвітліших свят, у яке хочеться побажати, щоб усі діти у світі були здорові, ситі та перебували у безпеці!