Сьогодні вшановували учасників бойових дій на території інших держав

  • 60

Сьогодні — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану.

Біля меморіалу воїнам-інтернаціоналістам у м.Галичі відбулося пам’ятне віче.

Вшанувати полеглих учасників бойових дій прийшли їхні побратими, близькі та родичі ветеранів війни в Афганістані, керівництво Дубовецької, Галицької, Бурштинської територіальних громад, представники громадських організацій.

Учасники мітингу вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака.

Афганська війна - одна з найтрагічніших сторінок у нашій історії. Це злочин комуністичного режиму, який поклав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. За десять років майже 150 тисяч українців пройшли через її горнило. Трагічний слід вона залишила для багатьох мешканців громади та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід.

З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Дякуємо тим, хто живе поруч з нами.

Серед тих, хто пройшов через випробування війни, ставши прикладом мужності та вірності військовій присязі, є і наші земляки:

Вітовський Михайло Богданович,

Гава Василь Іванович,

Дідик Петро Миронович,

Капусняк Василь Йосипович з с.Тустань,

Репецький Петро Степанович – с. Дубівці.

Вічна пам'ять Петру Литвину з с.Дубівці,

Василю Чмиру – с. Тумир,

Віктору Совтусу з с.Маріямпіль, якому назавжди залишилося 18 років!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису