Відбулася зустріч з родинами загиблих у війні

  • 135

Сьогодні  в Народному домі м.Галича відбулася зустріч посадовців та працівників відповідних структур ветеранської політики Івано-Франківської ОДА з родинами загиблих у війні. На захід, який організували в Народному домі м.Галич, були запрошені родини полеглих захисників з Дубовецької, Галицької, Більшівцівської територіальних громад.

Розпочали зустріч із Гімну України, молитви за мир в Україні та хвилини мовчання.

Заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко проінформувала присутніх про роботу новоствореного управління ветеранської політики, яке очолює ветеран війни Роман Примич, А також розповіла про реалізацію в області проєкту "Турбота про родину Героя", в межах якого кілька сотень дітей, батьки яких віддали життя за Україну,  мали змогу минулого року відпочити та оздоровитися у готельно-відпочинкових закладах області, та щомісячну акцію «Дзвін памяті».

Радник голови ОДА Володимиро Веркалець дав відповіді на наболілі питання, з якими найчастіше стикаються рідні військових.

Наприкінці зустрічі родичам загиблим вручили пам’ятні медалі «Вічна пам'ять Героям Прикарпаття». Серед відзначених – і наші земляки – Ігор Легінь, Олексій Кернякевич, Юрій Гелемей, Віталій Городецький.

Нагадаємо, що Дубовецька територіальні громада постійно підтримує своїх захисників. З місцевого бюджету фінансується ряд одноразових грошових допомог на соціальну підтримку мобілізованих осіб, військовослужбовців, учасників бойових дій та сімей загиблих (померлих) військовослужбовців.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису