Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди

  • 49

Фото без опису

 

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КЛІНКЕРПРО», ТОВ «КЛІНКЕРПРО».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 45079636.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти: 77457, вул. Механізаторів, 8, с. Радча, Івано-Франківська ТГ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, тел. 063 079 77 58, ел.пошта clinkermade@mail.com

Місцезнаходження проммайданчика 77781, вул. Тисменичанська, 12, с. Забережжя, Богородчанська ТГ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Мета отримання дозволу на викиди: отримання офіційного документу, який дає право провадити діяльність на існуючому об'єкті, пов'язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря.  Підприємство відноситься до другої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» № 2059 від 23.05.2017 р. виробнича діяльність, яку здійснює  підприємство передбачено вимогами ст. 3 Закону, ч. 6 «виробництво керамічних продуктів шляхом випалювання, зокрема покрівельної черепиці, цегли, вогнестійкої цегли, керамічної плитки, кам’яної кераміки або фарфорових виробів, виробничою продуктивністю понад 75 тонн за добу та/або випалювальних печей місткістю більш як 4 кубічні метри і щільністю затвердіння на піч понад 300 кілограмів на 1 метр кубічний» та не підлягає оцінці впливу на довкілля , оскільки добова потужність складає 32 т/добу.

Загальний опис об’єкта: ТОВ «КЛІНКЕРПРО» спеціалізується на виготовленні цегли керамічної в кількості 2 млн.шт/рік  (КВЕД 23.32). Цегельний завод ТОВ «КЛІНКЕРПРО» знаходиться на околиці с. Забережжя, в південній його частині, за адресою вул. Тисменичанська 12, Богородчанська ТГ та оточений сільськогосподарськими угіддями та землями запасу. На території майданчика для виготовлення продукції функціонують дільниці з облаштованими технологічними потужностями.  Основною сировиною для виробництва є глини Заберезького кар’єру.

 Відомості щодо викидів та обсягів викидів: джерелами викидів забруднюючих речовин є піч для випалу цегли, опалювальне обладнання  та допоміжні виробництва (зварка, різка металу, горн, транспорт площадний). Валовий викид забруднюючих речовин становить: : азоту діоксид  - 2,42 т/рік, вуглецю оксид – 25,31 т/рік, суспендовані тверді частки – 1,43 т/рік,  сірки діоксид та її сполуки – 1,08 т/рік, залізо та його сполуки – 0,00197 т/рік, манган та його сполуки – 0,000184 т/рік, аміак – 0,000542 т/рік,  вуглеводні граничні С 12-19 – 0,061 т/рік, кремнію діоксид – 0,00009 т/рік, фтористий водень та фториди – 0,0007 т/рік та парникові гази – 1736,3  т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання та перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: згідно Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р., заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин на майданчику передбачені та не розробляються, оскільки викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам Наказам Мінприроди №309 від  27.06.2006 р.  та №177 від 10.05.2002 р.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів, та відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: 

При отримані дозволу на викиди будуть встановлені умови до технологічного обладнання і споруд, до адміністративних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру для запобігання перевищення викидів забруднюючих речовин.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря - для джерел викидів встановлено нормативи ГДВ згідно наказу міністерства охорони навколишнього природного середовища України №309 від 27.06.2006 р.; для речовин, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, встановлюються величини масової витрати г/с.

 Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: можуть надсилатися до Івано-Франківської обласної держадміністрації за адресою: 76015, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21,   e-mail: oda@if.gov.ua, тел. (0342) 55-20-07.

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дня публікації даного повідомлення.