Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин

  • 24

Фото без опису

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Товариство з обмеженою відповідальністю «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ГІПС»

Товариство з обмеженою відповідальністю «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ГІПС» порушує клопотання про видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. 

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ГІПС», ТОВ «ІФ-ГІПС».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 43632419. 

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 77422, Івано-Франківська обл., Тисменицький район, село Ямниця, вул. Н. Яремчука, будинок 2А/53, тел. +38(034)-250-68-27, e-mail: o.kulyk@krumix.ua. 

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 77172, Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, Дубовецька сільська рада, за межами села Дубівці. 

Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати новостворений об’єкт, з якого надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: 

ТОВ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-ГІПС» отримало Висновок з оцінки впливу на довкілля від 29.06.2023 р. №03-04/6 (реєстраційний номер справи 20231410265) планованої діяльності «Нове будівництво заводу з виготовлення гіпсу, сухих будівельних сумішей та спученого перліту за адресою: Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, Дубовецька сільська рада, за межами села Дубівці» виданий Управлінням екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації .

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Заводом передбачається виготовлення сухих будівельних сумішей (СБС), гіпсового в’яжучого та спученого перліту:

- сухих будівельних сумішей - 396 тис. т/рік;

-  гіпсового в’яжучого - 264 тис. т/рік;

- спученого перліту - 95,04 тис м3/рік.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря будуть здійснюватися внаслідок технологічних процесів виробництва СБС, а також від допоміжних виробництв:

1) Виготовлення гіпсового в’яжучого:

- розвантаження та зберігання сировини;

- дроблення і просіювання гіпсового каменю;

- кальцинація гіпсу в обертових печах; - помол і сепарація гіпсу;

- складування і тарування;

2) Виготовлення сухих будівельних сумішей:

- розвантаження та складування в силоси мінеральних компонентів;

- подача і складування модифікуючих добавок;

- автоматичне зважування і дозування згідно рецептури та перемішування сухих сумішей;

- автоматичне пакування та складування готової продукції.

3) Спучування перліту

- розвантаження сировини

- спучування перліту

- розвантаження та тарування спученого перліту.

4) Допоміжні виробництва

- спалювання палива в котельні;

- зварювальні роботи;

- зберігання та розподіл дизпалива;

- дві дизель-генераторні електростанції.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: 

Арсен та його сполуки (у перерахунку на арсен) – 0,00106 т/рік; Залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо) – 0,0152 т/рік; Мідь та її сполуки (у перерахунку на мідь) - 0,00034 т/рік; Нікель та його сполуки (у перерахунку на нікель)-0,00039 т/рік; Ртуть та її сполуки (у перерахунку на ртуть)  0,00118 т/рік; Свинець та його сполуки (у перерахунку на свинець) 0,00044 т/рік; Хром та його сполуки (у перерахунку на триоксид хрому) 0,00064 т/рік; Цинк та його сполуки (у перерахунку на цинк) 0,00114 т/рік; Манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану ) 0,00092 т/рік; Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна ) в т .ч.:Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом (Недиференційований за складом пил (аерозоль)) – 11,854074 т/рік; Пил неорганічний, що містить двоокис кремнію в %:- більше 70 (дінас та ін.) -0,00004 т/рік; Оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) [NO+NO2] - 244,2673 т/рік; Азоту(1) оксид (N2O) - 14,41842 т/рік; Сірки діоксид 20,881 т/рік; Оксид вуглецю 102,84976 т/рік; Вуглецю діоксид 201999,52 т/рік; НМЛОС в т. ч.: вуглеводні гpаничні С12-С19(розчинник РПК-265 П та інш.)) – 32,24032 т/рік; Метан – 3,64593 т/рік; Фтор та його сполуки (у перерахунку на фтор): в т. ч.: Фтористі сполуки добре розчинні неорганічні (фторид натрію, гексафторсилікат натрію) у перерахунку на фтор  - 0,0000072 т/рік; Фтористі сполуки погано розчинні неорганічні (фторид алюмінію, гексафторалюмінат натрію) у перерахунку на фтор 0,0003 т/рік;

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання та перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання не розробляються. Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: нормативи граничнодопустимих викидів дотримуються, тому природоохоронні заходи для їх досягнення не передбачені. Вживатимуться заходи з метою мінімізації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при провадженні технологічних операцій. Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря- для джерел викидів встановлено нормативи ГДВ згідно наказу міністерства охорони навколишнього природного середовища України №309 від 27.06.2006 р.; для речовин, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, встановлюються величини масової витрати г/с.

Адреса Івано - Франківської обласної державної адміністрації, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: 76015, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, будинок 21, e- mail: oda@if.gov.ua. Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації.