Жителі громади ділилися рецептами старовинних страв
У рамках проєкту «Опілля: скарби нації» проведено гастроекспедицію у Дубовецьку територіальну громаду.
Дана ініціатива проводиться з метою дослідження традиційних опільських місцевих страв за участю волонтера проєкту Ольги Зінько.
Першу місцеву традиційну опільську страву готувала жителька села Маріямпіль Марія Качанська (всі називають цю пані Марися). «Шупеня» вже багато років готується для всіх учасників прощі в Маріямполі.
Господиня продемонстувала весь процес приготування страви, а також розповіла про інші цікаві смаколики, які готують в цій місцевості.
Наталія Бабій у селі Делієве готувала страву «волохачі», основним складником якої є картопля. Господиня попри свої кулінарні таланти ще захоплюється вишивкою і колекціонує свої роботи.