Делієве відзначило своє 635-ліття

  • 38

Фото без опису

„Моя Україна, козацька слава! Така волелюбна й звитяжна держава!” - під також назвою у Деліївському клубі відбувся тематичний захід, присвячений вшануванню козацької доблесті та відваги, захисників і захисниць сьогодення, а також річниці  створення УПА.

Крім цього,  мальовниче село Делієве відзначило своє 635-ліття.

У спільній молитві, яку очолив о. Артем Левицький, настоятель храму влкмч. Дмитрія Мироточця, присутні молилися за усіх Героїв нашої неньки України, які поклали свої голови за вільну, соборну і незалежну Україну.

На сцені клубу ожили цікаві легенди про загадкову назву села Делієве. Велика подяка нашому земляку, історику Богдану Боді, який написав у 1997р. книгу „Борці за волю України “. У 2000 р. вийшла книга „ Історія села братів Ліїв“, де ми черпаємо багатовікову історію села.

У змістовному патріотичному сценарії ведучі Тетяна Вітушинська та Іван Тицький передали часточку історії нашої України.

Аматори сцени  в піснях, віршах, сценках відтворили героїчне минуле і сьогодення нашої рідної землі.

Дарували пісні Микола Чуйко (директор молодіжного центру „Крок за кроком“), жіночий ансамбль села Делієве, дует Марія Хрептик та Марія Коцюбайло, Леся Дутчак та Марія Хрептик,  талановиті дівчата Марічка Малик, Марійка Ціж, Мирося Величко, учасники драматичного гуртка клубу.

З вітальним словом виступили п.Уляна Вовчук (начальник відділу культури та спорту Дубовецької сільської ради) та Михайло Федорович Мах (виконуючий обов'язки старости села).

На завершення заходу прозвучав Духовний Гімн України „Боже великий єдиний“ у виконанні о. Артема.

Всім присутнім подякувала завідувач клубу села Делієве Анна Бода.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису