До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії

До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії

  • Переглядів: 155

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала роз’яснення від  компетентного органу Японії щодо експорту рибних продуктів для споживання людиною за запитом українських виробників. Відповідно до інформації, наданої компетентним органом Японії, супроводження більшості рибних продуктівсертифікатами здоров’я при ввезення до Японії не вимагається (не застосовується до устриць у сирому вигляді та риби-фугу). Детальна інформація щодо загальних вимог та процедур під час імпорту харчових продуктів до Японії,  опублікована за посиланням (Процедура імпорту відповідно до Закону щодо безпечності харчових продуктів https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/bunya/kenkou_iryou/shokuhin/yunyu_kanshi/kanshi/index_00004.html  

Повідомлення RASFF щодо виявлення небезпечної продукції

Повідомлення RASFF щодо виявлення небезпечної продукції

  • Переглядів: 172

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 29 липня 2022 року № 2022.3840-78 стосовно виявлення тропанових алкалоїдів у кукурудзяних чіпсах, що експортувалися з Німеччини (виробник: Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Germany) до України (отримувач: ТОВ «БЮРО ВИН» вул. Мечнікова, 9, м. Київ, 01021; ТОВ «ТС Плюс», вул. Краснова, 27, м. Київ, 03115). Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучення з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" 

Гід державних послуг. Банер