До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала роз’яснення від компетентного органу Японії щодо експорту рибних продуктів для споживання людиною за запитом українських виробників. Відповідно до інформації, наданої компетентним органом Японії, супроводження більшості рибних продуктівсертифікатами здоров’я при ввезення до Японії не вимагається (не застосовується до устриць у сирому вигляді та риби-фугу). Детальна інформація щодо загальних вимог та процедур під час імпорту харчових продуктів до Японії, опублікована за посиланням (Процедура імпорту відповідно до Закону щодо безпечності харчових продуктів https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/bunya/kenkou_iryou/shokuhin/yunyu_kanshi/kanshi/index_00004.html