7 грудня – Всесвітній день української хустки.

  • 26

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

7 грудня – Всесвітній день української хустки. Якщо вишиванка – це український генетичний код, то хустина – оберіг та символ життя, пам’ять роду, його святиня. Споконвіку українки носили хустку, яка символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

Здавна на українських землях хустка була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління. На ній поєднані стримані кольори та витончені малюнки, яскраві барви та ніжні візерунки, що підкреслюють ніжність та вишуканість українських жінок, їх природну красу. Сьогодні, до відзначення Всесвітнього дня хустки приєдналися працівники та поціновувачі культурної спадщини Дубовецької сільської ради, здобувачі освіти, та медичні працівники Дубовецької амбулаторії. Працівниками закладів культури були проведені тематичні заходи та Майстер-класи по зав'язуванню української хустки. Впевнені, українські традиції, патріотизм та незламний жіночий дух переможуть будь- яке зло!

Інші культура

Всі культура