Бустерна доза для профілактики COVID-19

  • 182

Протягом останніх двох місяців спостерігається суттєве зниження захворюваності на COVID-19. Однак, це не означає, що пандемія закінчилася. Небезпека інфікування залишається досить високою.

Саме тому варто не забувати про основні методи профілактики. Одним із важливих і актуальних методів профілактики залишається вакцинація. Якщо ви отримали дві дози вакцини від COVID-19, то варто не забувати про бустерну дозу.

Бустерна доза – це доза вакцини, яку роблять з метою продовження імунного захисту від певної інфекційної хвороби.

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики, рекомендує отримати бустерну дозу через 6 місяців після отримання другої дози вакцини.

В зв’язку з військовою агресією рф на деяких територіях України може бути ускладнений доступ до медичної допомоги. Але якщо ви перебуваєте на території, де відносно стабільна ситуація, то подбайте за власне здоров’я і зверніться до найближчого медичного закладу. Навіть якщо ви не маєте укладеної декларації  з сімейним лікарем, вам все одно нададуть медичну консультацію та проведуть щеплення.

Бустерна доза на 90% знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу. Люди похилого віку, з хронічними захворюваннями, з онкологічними та імунними хворобами, залишаються в зоні ризику щодо тяжкого перебігу COVID-19. Саме тому важливо, щоб ці люди якнайперше отримали усі необхідні щеплення для зведення до мінімуму ризиків ймовірних ускладнень.

Список пунктів щеплення та центрів масової вакцинації ви можете переглянути за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/list

Бережіть своє здоров’я!

Підготував в. о. завідувача відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Всеволод Кушнірук

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар

Інші статті

Всі статті