Бережемо природу разом

  • 169

5 червня Всесвітній день  охорони навколишнього середовища

 

Охорона навколишнього середовища – це загальнолюдська турбота. Питання захисту навколишнього середовища знаходиться на рівні найважливіших державних завдань. На їх виконання виділяються значні кошти з державного бюджету.

Кожен керівник підприємства має фінансувати і підтримувати програми спрямовані на розвиток щодо вдосконалення виробничих технологій. Тоді вчені та інженери можуть знайти шляхи зниження забруднення від підприємств та автотранспорту. Повинні бути введені суворі правила щодо промислових відходів.

 

Було б непогано просвіщати людей по захисту видів рослин і травин, які знаходяться на межі зникнення.

 

Без природи людина загине. Збереження природи – це збереження людини. Змінювати природу людина повинна обережно, бо окремі дії можуть завдати шкоди і навіть привести до загибелі.

 

Забруднення річок і озер, загибелі лісів, знищення видів рослин і тварин – справа рук людини.

 

Спеціалістами Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» в І кв. 2022р. проводили моніторингові дослідження відкритих водойм в 6 створах р. Дністер, р. Лімниця  м. Галич. Досліджені проби взятої води відповідали санітарним правилам «Охорони поверхневих вод від забруднення».

 

Акредитованою лабораторією Рогатинського відділу систематично проводиться лабораторний контроль якості атмосферного повітря на автошляхах міст Рогатин, Бурштин та Галич, в межах житлової забудови, а також за стаціонарними джерелами викидів на промислових підприємствах. Майже в усіх викидах присутній набір шкідливих забруднювачів таких як: тверді частинки, окис вуглецю, діоксин сірки, діоксин азоту та інші. Всього з початку року досліджено 120 проб повітря, перевищень ГДК ( гранично допустимої концентрації) – не було.

 

Берегти рідну  природу, охороняти її багатства – обов’язок кожної людини. Люди повинні робити все можливе, щоб вирішити екологічні проблеми

 

 

В.о. завідувача відділення

епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                                                М.І. Неїжмак

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар

Інші статті

Всі статті