Застосування пестицидів вимагає уваги

  • 113

З настанням весняно-літнього періоду, коли сезон городніх робіт у розпалі та триває боротьба з шкідниками та хворобами рослин, одним із ефективних  засобів є використання пестицидів (інсектициди, гербіциди та ін.) Як правило, найпоширенішим способом їх застосування у побуті є обприскування. Слід пам’ятати, що пестициди є потенційно небезпечними для здоров’я людини і при потраплянні до організму (як правило через органи дихання, шкіру) можуть призвести до отруєнь.

 

Задля Вашої безпеки та безпеки оточуючих, для правильного та безпечного використання пестицидів та агрохімікатів,   рекомендовано дотримуватись основних правил безпечного використання засобів захисту рослин в приватних домогосподарствах, в межах населених пунктів, відповідно до вимог чинного законодавства.
Для обробки індивідуальних садів і городів, у межі населеного пункту, слід застосовувати біопрепарати або пестициди, які дозволені до роздрібного продажу населенню, згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

 

Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів.

 

Купуйте препарати в спеціалізованих магазинах, відомих фірм, у дистриб’юторів, які мають документи та сертифікати відповідності на препарати. Обов’язково звертайте увагу на дату виготовлення та термін зберігання. Не використовуйте препарати у яких закінчився термін придатності. Препарати повинні бути фасованими та герметично запакованими.

 

Застосовуйте препарати в оригінальних фірмових упаковках, що дасть змогу уникнути покупки фальсифікату. Упаковка повинна бути заводською, мати захисні елементи (голограми, захисні плівки, номер партії тощо). Агрохімічні компанії не фасують свою продукцію  в ампули, які візуально нагадують медичні ліки, в медичну тару, не випускають в таблетках,  капсулах - це контрабандні пестициди або фальсифікати!

 

                                                                                                                    

Фельдшер санітарний

Рогатинського відділу

Івано-Франківського районного відділу 

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                               І. Т. Чаборик

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар

Інші статті

Всі статті