Вакцинація від COVID-19

  • 119

Фото без опису

Більшість людей помилково вважають, що вакцинація від COVID-19 уже не актуальна, тим більше у літній період, коли реєструється значне зниження захворюваності на ГРВІ та COVID-19.  Але ця думка є помилковою, адже небезпека COVID-19 залишається.

Протягом минулого тижня в Івано-Франківській області зареєстровано 106 нових випадків COVID-19, з них 3 – летальні.

На території обслуговування Рогатинського відділу за червень 2022 року зареєстровано 33 випадки COVID-19. Рогатинська ТГ – 2 випадки, Бурштинська ТГ – 18 випадків, Галицька ТГ- 9 випадків, Дубовецька ТГ – 4 випадки, Більшівцівська та Букачівська ТГ – жодного випадку.

Вакцинація – залишається єдиним ефективним методом профілактики, адже вакциновані хворіють в легкій формі, не потребують госпіталізації та суттєво  знижуються ризики смертності.

В центрах первинної медико-санітарної допомоги є достатня кількість вакцини для імунізації. Вся вакцина є безпечною та ефективною.  Якщо ви отримали 2 дози, то обов’язково прийдіть на бустерну дозу. Якщо ви не отримали жодної дози, то наполегливо рекомендуємо вам імунізуватися.

Навіть, якщо ви перехворіли на COVID-19, існує ризик повторного інфікування. Певний відсоток людей після першої хвороби, яка пройшла в легкій формі, можуть хворіти повторно, але вже перенести хворобу в  тяжкій формі.

Також, звертаємо вашу увагу на важливу інформацію. В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим.

Це рішення затверджено наказом МОЗ № 1067 від 20 червня 2022 р. Відтепер за один візит до медичного закладу можна буде щепитися одразу від кількох небезпечних хвороб.

«Практика одночасного введення вакцин від кількох хвороб є безпечною та не може «перевантажити» імунну систему. Якщо цього вимагають обставини, це дозволено як в Україні, так і у світі», – наголошує Федір Лапій, дитячий лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.

 

 

Перелік пунктів вакцинації ви можете дізнатися за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/

Бережіть себе та своїх рідних!

 

Підготував
завідувач відділення епідеміологічного нагляду(спостереження) та профілактики інфекційних захворювань
Всеволод Кушнірук

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар

Інші статті

Всі статті