Правила поведінки на місцях масового відпочинку

  • 125

Фото без опису

Літо – найкраща пора року для проведення відпочинку, дозвілля на пляжах біля водойм, на берегах річок, на лісових галявинах.

В літній період, під час відпочинку, не рекомендується споживання швидкопсуючих харчових продуктів, зберігання яких повинно проводитися у відповідних умовах холоду. При споживанні овочів, фруктів та інших ягід, їх необхідно добре промити протічною водою. Обов’язково дотримуватися правил особистої гігієни, мити руки перед вживанням їжі.

Літо – це початок купального сезону, люди масово вирушають на відпочинок до водойм.

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитися плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності, може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду.

Діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих. Слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія. Не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження. Не слід купатися на одинці. Не потрібно купатися довго, краще купатися кілька разів по 20-30 хв.. Не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди.

Батькам – ні в якому разі не залишати дітей поблизу води без нагляду і переконатися, що їхнє дозвілля буде безпечним.

Якщо діти не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше ніж по пояс. Не стрибайте головою вниз у місцях, де глибина вам невідома.

Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок.

Найнебезпечніший ворог для відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

На пляж не варто виходити без головного вбрання. Навіть у головному уборі та з сонцезахисним кремом перебувати під прямими сонячними променями не слід.

Нагадаємо, що знаходячись на сонці обов’язково потрібно пити воду, але тільки не солодку газовану, а звичайну питну воду (бутильовану негазовану).

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне безпечним.

 

 

В.о. завідувача відділення

епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                                            Неїжмак М.І.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар

Інші статті

Всі статті