Миття рук рятує тисячі життів щодня!

  • 147

 

«Брудні руки» є основним фактором передачі багатьох інфекційних захворювань, в тому числі кишкових та гострих респіраторних хвороб. На брудних руках є велика кількість небезпечних мікроорганізмів, які можуть потрапити до нашого організму та призвести до захворювання.

 

Запобігти інфікуванню можна завдяки дотриманню простих правил дотримання гігієни рук. Під час пандемії COVID – 19 ця процедура особливо актуальна. Регулярно мийте руки з милом в таких випадках:

- після відвідування закладів торгівлі, громадського харчування, лікувальних закладів, громадського транспорту та інших публічних місць;

- перед приготуванням, прийомом та роздачою їжі;

- після відвідування туалету або зміні підгузку;

- після контакту з тваринами;

- коли руки явно забруднені.

 

Не зловживайте антибактеріальними миючими засобами для миття рук, найкращий вибір – мило без додавання триклозану.

 

Пам’ятайте також, що вологі серветки, навіть антибактеріальні, не можуть замінити миття рук з милом.

 

Під час миття рук дотримуйтесь правильної техніки. Не забувайте про критичні ділянки на руках: зона між пальцями, тильна сторона долоні, великий палець та кінчики пальців. Тертя рук з милом має займати 20 – 30 секунд.

 

Для сушіння рук обирайте одноразові паперові рушники. Використання багаторазових рушників для сушіння рук може бути додатковим фактором передачі збудників інфекційних хвороб. Дотримуйтесь цих простих рекомендацій та будьте здорові!

 

 

 

 

Інші статті

Всі статті