Дбати про чистоту довкілля

  • 102

Фото без опису

             Охорона навколишнього середовища – це загальнолюдська турбота. Питання захисту навколишнього середовища знаходиться на рівні одного із найважливіших державних завдань.

            Акредитованою лабораторією Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦ КПХ МОЗ».  

систематично проводиться лабораторний контроль якості атмосферного повітря на автошляхах міст Рогатин, Бурштин та Галич, в межах житлової забудови, а також за стаціонарними джерелами викидів на промислових підприємствах. Майже в усіх викидах присутній набір шкідливих забруднювачів таких як: тверді частинки, окис вуглецю, діоксин сірки, діоксин азоту, сірководню, аміаку та інші. Всього з початку року досліджено 1096 проб атмосферного повітря, перевищень ГДК ( гранично допустимої концентрації) – не було.

Затверджені Державні санітарні норми і правила утримання територій населених місць, що ґрунтуються на ст. 4 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та ст. 24 Закону України «Про відходи» і зареєстровані в Міністерстві юстиції України, є обов’язковими до виконання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності та підпорядкування і громадянами.

Однак, дуже часто природну красу довкілля затьмарюють плоди людської недбалості: купи сміття при автошляхах, стихійні сміттєзвалища в нежилих дворах, в полях тощо. Тож питання благоустрою завжди актуальне.

           Спалювати листя, ПЕТ-пляшки та інше сміття біля житлової забудови, в скверах і парках заборонено.

            Берегти рідну  природу, охороняти її багатства – обов’язок кожної людини. Люди повинні робити все можливе, щоб вирішити екологічні проблеми.Мешканцям населених пунктів слід невідкладно проводити ліквідацію стихійних сміттєзвалищ протягом року, дбати про чистоту довкілля.

Чистота та порядок – запорука  нашого здоров’я. Ліси, річки, озера, ставки, парки своєю чистотою  і красою повинні приваблювати людей.

Інші статті

Всі статті