Повідомлення RASFF щодо перевищення рівня афлотоксинів в арахісі в шкаралупі, що експортувався з Єгипту – про результати розслідування  

  • 96

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про проведену роботу та вжиті заходи щодо інформаційного повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 19.01.2023 р. № 2022.3810-fup 3 стосовно виявлення перевищення максимально допустимого рівнів афлотоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1, G2) в арахісі в шкаралупі, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR COSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», вул Височана, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100).

Для повного та обєктивного розгляду спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області був проведений позаплановий захід державного контролю.

За результатами перевірки :

- ТОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН» м. Городенка отримала арахіс в шкаралупі в кількості 15000 кг згідно фактури ZK2022070017 від Atlanta Poland S.A.;

- при проведенні інвентаризації на складі встановлено, що арахіс сирий в шкаралупі знаходиться на зберігання в складі в кількості 15000 кг.

Головним державним  інспектором Івано-Франківської області видано та вручено розпорядження про заборону оператору ринку ТОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН» здійснювати обіг небезпечного харчового продукту арахіс в шкаралупі.