Випадок африканської чуми свиней в Дніпропетровській області

  • 99

                                                                                            

Відповідно до повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 27.02.2023 р., в особистому селянському господарстві одного із населених пунктів Новомосковського району Дніпропетровської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней у свійської свині (1 голова, 2,5 місяці).

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Дніпропетровською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби 27.02.2023 р. встановлено діагноз – африканська чума свиней  (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 000325 п.м./23 від 27.02.2023 р.).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.