Особливості реєстрації осіб, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу

  • 152

 

Фото без опису

 

Деревина є незамінною сировиною для виробництва всіх видів упаковки в промисловості по всьому світу. Водночас, дерев’яна тара залишається одним з основних факторів ризику поширення небезпечних шкідників.

Для недопущення розповсюдження небезпечних шкідників з дерев’яним пакувальним матеріалом запроваджений Міжнародний стандарт з фітосанітарних заходів № 15, який регулює питання дерев’яного пакувального матеріалу в міжнародній торгівлі та Фітосанітарні правила ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев’яного пакувального матеріалу, що затверджені наказом Міністерства аграрної політики України від 22.12.2005 р. № 731.

Виробництво та маркування дерев’яного пакувального матеріалу на території України здійснюють особи, що включені до загальнодержавного реєстру осіб, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев'яного пакувального матеріалу, який веде Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Особи, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев'яного пакувального матеріалу, повинні мати:

- сушильні камери для термообробки деревини дерев’яного пакувального матеріалу та/або місця, обладнані для проведення знезараження (фумігації) (MB);

- печі або обладнання для знищення деревини або дерев’яного пакувального матеріалу, зараженого шкідливими організмами.

В грудні минулого року Держпродспоживслужба розробила «Технологічну картку адміністративної послуги з реєстрації осіб, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу», що затверджена наказом від 08.12.2022 № 528.

Одним з головних аспектів «Технологічної картки» є задіяння до процесу реєстрації Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Їх основним завданням визначено прийом і перевірку повноти пакету документів, реєстрація заяви суб’єкта, повідомлення замовника про орієнтовний термін виконання, передачу пакету документів до Головного управління Держпродспоживслужби в області та видачу заявнику рішення про включення або обґрунтованої відмови у включенні до Реєстру.

Всі інші фітосанітарні заходи здійснює Держпродспоживслужба. Загальний термін реєстрації становить 30 днів.

Додатково наголошуємо, що ви завжди можете проконсультуватись щодо фітосанітарних вимог, проведення фітосанітарних заходів та покрокових дій з відповідним спеціалістом у закріплених зонах обслуговування або в управлінні фітосанітарної безпеки.

Технологічна картка розміщена на веб-сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за лінком https://vetif.gov.ua