Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили порядок організації харчування із керівниками та медсестрами дитячих садків Галицької громади 

  • 78

 

12 травня 2023 року спеціалісти Галицького відділу Івано-Франківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для керівників та медичних сестер дошкільних закладів Галицької міської громади з питань  організації харчування.

Під час роботи було опрацьовано принципи планування та механізми організації харчування у закладах дошкільної освіти з метою створення безпечного, здорового освітнього середовища, особливості  складання примірних чотиритижневих  меню відповідно до сезонності  продуктів харчування.

Крім того було розглянуто питання проходження періодичних медичних оглядів працівниками навчальних закладів, проведення відомчого контролю якості питної води, змивів, готових страв на калорійність, наявність заборонених для вживання дітям харчових продуктів та страв тощо.

Раціональний режим харчування та збалансованість раціону є основними умовами підвищення стійкості дитячого організму до захворювань, їх нормального росту та розвитку. Тож  питання  організації харчування дітей у дошкільних закладах було і залишається одним з актуальних.