Здорова їжа
Дуже важливо правильно вибирати повноцінну та якісну їжу в даний час. Здорове і збалансоване харчування корисне для кожної людини. Це наше природне паливо, яке дає нашому організму фізичну силу і здоров'я. Коли організм отримує необхідну кількість жирів, білків, вуглеводів мінеральних речовин, він росте і розвивається, добре функціонують всі його системи.
Різні види їжі містять різні поживні речовини. Деякі забезпечують наш організм вуглеводами, деякі білками і жирами, вітамінами і мінералами, і т.д. Багато хто вважає, що жири шкідливі для людей, і вони намагаються скоротити їх споживання. Існує навіть спеціальна лінія продуктів, так звана низькокалорійна. Проблема в тому, що нам потрібні деякі види жирів, які безпечні і містяться у авокадо, горіхах і насінні, оливках, тунці, і в деяких інших продуктах. Але насичені жири продуктів тваринного походження, таких як червоне м'ясо, масло і сир, можуть бути дуже шкідливі для здоров'я.
Деякі люди скорочують споживання занадто великої кількості цукру і солі, що також є хорошою ідеєю. Одним з найбільш здорових видів їжі є фрукти і овочі. Такі органічні продукти можуть бути тільки корисні, якщо вони не містять ніяких хімічних речовин і добавок. Все більше і більше людей, як правило, вирощують фрукти та овочі у власному саду, замість того, щоб купувати їх.
Інша проблема - це модифіковані продукти харчування. Вони набагато дешевші, тому люди часто купують їх. З іншого боку, модифікована їжа може стати причиною серйозних захворювань. На якість їжі, яку їдять люди, часто впливає культура особи, релігійні переконання, стан здоров'я та інші фактори. Проте, деякі правила є загальними для всіх. До них відносяться: менше жирів, цукру і солі, і більше води, вітамінів, свіжих фруктів і овочів.
Фельдшер санітарний
відділення епідеміологічного нагляду (спостереження)
та профілактики неінфекційних захворювань
Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу
ДУ «Івано-Франківський ОЦ КПХ МОЗ»
Богданна Демська