На Калущині провели семінар з питань організації харчування в закладах ресторанного господарства

  • 60

Фото без описуФото без описуФото без опису

28 червня 2023 року спеціалісти Калуського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на базі готельно–ресторанного комплексу «Green Park» в с. Вістова провели семінар-навчання для керівників закладів ресторанного господарства Калуського району. 

На семінарі розглядались питання організації харчування організованих груп,  недопущення виникнення епідемічних ускладнень в літній період, а також впровадження системи НАССР в закладах ресторанного господарства.

Під час роботи обговорено особливості організації харчування організованих груп дітей, які приїжджають на відпочинок, дотримання вимог щодо складання меню з метою забезпечення безпечного та здорового харчування, щодо переліку заборонених для вживання дітям харчових продуктів та страв,  проведення відомчого лабораторного контролю якості готових страв та води, змивів з об’єктів довкілля, дотримання гігієнічних вимог та технології приготування страв.

Крім того було розглянуто питання проходження періодичних медичних оглядів працівниками закладів, причини, механізми та фактори передачі, заходи з профілактики виникнення харчових отруєнь, застосування вимог постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР.