Чи свідчить запах з рота про наявність паразитів в організмі людини

  • 55

Фото без опису

Практично 95% населення земної кулі мають паразитів. Гельмінти інфікують людей незалежно від віку і соціального стану, так як зараження відбувається через брудні руки, погано вимиті овочі та фрукти, через сиру рибу і м’ясо, а також через повітря. Наявність глистів викликає багато супутніх симптомів, які знижують якість життя. Одним з них є неприємний запах з рота, паразити також є причинами болю в животі і загального нездужання.

Шляхи зараження гельмінтами

Яйця гельмінтів знаходяться практично скрізь: у грунті, воді і навіть у повітрі. Живуть вони не один рік, поки не потраплять в сприятливі умови для їх розвитку, тобто в людський організм. Проникаючи в органи травлення, вони перетворюються в личинки, а через кілька днів стають повноцінними хробаками, які починають активно розмножуватися. Знаючи основні шляхи зараження глистами, людина зможе захистити себе і своїх близьких від інфікування. Серед основних методів зараження глистами є:

-              погано вимиті руки

-              домашні тварини

-              вода з крана або джерела

-              вода в річці, озері;

-              немиті овочі,

-              зелень і фрукти;

-              сире м’ясо і риба, а також, якщо воно погано термічно оброблено;

Для того щоб уникнути зараження гельмінтами необхідно ретельно дотримуватися правил гігієни, ретельно мити продукти і очищати воду!

Перші симптоми зараження паразитами

В організмі людини черв’яки починають активно діяти, тому на ранніх термінах людина відчуває багато змін у своєму організмі. Серед основних симптомів медики зазначають:

-              порушення роботи кишечника (запор, діарея);

-              загальна слабкість, сонливість, нездужання;

-              головний біль і запаморочення; сильний біль у животі;

-              алергічна реакція (свербіж, висипання на тілі, набряк, почервоніння шкіри);

-              швидка втрата маси тіла;

-              підвищення температури тіла (не більше 37,5 °); шкіра і слизові оболонки стають блідими;

-              неприємний запах з рота.

Всі ці ознаки точно вказують на наявність глистів в організмі. Необхідно терміново звернутися до лікаря і здати аналізи, щоб точно визначити, який саме паразит знаходиться в організмі.

Ці дослідження можна провести в акредитованій мікробіологічній лабораторії Рогатинського відділу ІФ РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ».

 

Причини неприємного запаху з ротової порожнини

Як правило, неприємний запах з рота має багато причин. Зазвичай, щоб точно встановити, людині необхідно відвідати одночасно кілька фахівців, пройти обстеження і здати аналізи. Часто причина криється в наявності гельмінтів в організмі. Це досить розповсюджене явище, з яким необхідно боротися. Але чому така проблема виникає? Потрапляючи в організм людини, глисти починають активну життєдіяльність. Вони живуть, харчуються, розмножуються і помирають. Внаслідок таких дій паразити виділяють багато токсичних речовин, які отруюють організм зсередини, і провокують виділення неприємного запаху з ротової порожнини. Крім того, глисти можуть проникати в інші органи і вражати їх, що також може викликати запах. Дане ускладнення несе неприємні відчуття не тільки зараженій людині, але і приносить багато дискомфорту оточуючим. Важливо! Наявність запаху з порожнини рота свідчить про інфікування глистами тільки в тому випадку, якщо воно підкріплюється симптомами, притаманними саме цьому недугу.

Позбутися від неприємного запаху, який викликає наявність гельмінтів, можна тільки, якщо усунути основну причину його появи.

 

Фельдшер-лаборант мікробіологічної лабораторії

Рогатинського відділу ІФ РВ ДУ

«Івано-Франківський

ОЦКПХ МОЗ»                                                                                                                                                                                                                  Руслана Дуда

Інші статті

Всі статті