Вода – незамінний продукт в житті людини

  • 81

Фото без опису

Вода в житті людини посідає неймовірно важливе місце. Також всі рослини і тварини потребують води, щоб вижити. Без води не може бути життя на землі. Чому вода так важлива та яке її значення? 

Людське тіло складається з води, її у ньому 60%.

Тіло людини використовує воду у всіх клітинах, органах та тканинах, щоб регулювати температуру та підтримувати інші функції організму. 

Оскільки наше тіло втрачає воду через дихання, потовиділення та травлення, дуже важливо регідрувати та замінювати воду, вживаючи рідину та вживаючи їжу, що містить воду.   

Вода в житті людини виконує важливі функції:

Вода – основний компонент слини. Це критично важливо для розщеплення твердої їжі та підтримання здоровя ротової порожнини. Якщо ваш рот сухіший, ніж зазвичай, збільште споживання води. Якщо це не допомогло, зверніться до лікаря.

Гідратація має вирішальне значення для підтримки нормальної температури тіла. Наше тіло втрачає воду, коли ми потіємо, і в жаркому середовищі. Піт підтримує наше тіло прохолодним, але температура тіла буде підвищуватися, якщо ми не поповнюватимемо втрачену воду. 

Нестача води спричиняє зневоднення, що, в свою чергу, призводить до зниження рівня електролітів та плазми. 

Правильне зволоження має вирішальне значення. Дослідження показали, що недостатнє споживання води може негативно вплинути на нашу зосередженість, пильність і короткочасну пам’ять.

Вода допомагає змащувати та амортизувати наші суглоби, спинний мозок та тканини. Це допомагає нам бути більш фізично активними та зменшує дискомфорт, спричинений такими захворюваннями, як артрит.

Наше тіло використовує воду для потовиділення, сечовипускання та спорожнення кишечника. Нам усім потрібна вода для заповнення рідини, втраченої від потовиділення. 

Нам також потрібна вода в наших системах, щоб уникати запорів. Вживання достатньої кількості води допомагає нашим ниркам працювати ефективніше, таким чином запобігаючи появі каменів у нирках 

Вживання великої кількості води під час тренувань, занять спортом або просто пересування є важливим. Зберігання гідратації також впливає на нашу силу та витривалість 

Вода запобігає загальному зневодненню, яке може призвести до летальних наслідків. Також сильне зневоднення може призвести до набряку в головному мозку,ниркової недостатності, судом.

Обов’язково пийте достатню кількість води, щоб компенсувати втрачену вологу через потовиділення, сечовипускання та дефекацію, щоб уникнути зневоднення.

Підтримання рекомендованого щоденного споживання води не тільки допоможе вам зберегти стан здоров’я, але і матиме наслідки в довготривалій перспективі. 

 

Фельдшер санітарний

відділення епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦ КПХ МОЗ»                                                   

Наталія Николишин

 

 

Інші статті

Всі статті